10 august. Mușamalizarea revoltătoare și starea generală de băltire cu voie de la stăpânire

PIN

Stelian Negrea

Pe 10 august 2019 câteva zeci de mii de cetățeni cu drept de vot și de a-și exprima nemulțumirile față de politicile unui guvern se pregăteau să plece după 11 seara acasă. Numai că guvernul și cei care îl conduceau din umbră au avut o altă idee: să le împartă o mamă de bătaie fără motiv așa cum s-a întâmplat la mineriade sau mai recent în Belarus sau Moscova.

Astăzi într-un total dispreț față de opresiunea unor cetățeni pașnici Tribunalul București a închis definitiv dosarul acestei represiuni. Singurii care au dat socoteală au fost niște minți înfierbântate care au agresat o angajată a Jandarmeriei.

În rest nimeni din structura de putere a statului român de la vremea respectivă care a comandat sau coordonat acțiunea de reprimare brutală a cetățenilor pașnici nu va da încă socoteală.

Nici jandarmii și șefii lor care au bătut la ordin demonstranții pașnici. Nici ministrul de interne de la vremea respectivă, Carmen Dan, care a ascultat de ordinele premierului informal de la vremea respectivă, nimeni altul decât celebrul infractor Liviu Dragnea, fostul șef al PSD.

Judecătorii ne zic că jandarmii au împărțit panseluțe protestatarilor

El zace acum în pușcărie pentru o găinărie de doi lei cu un prejudiciu de 20.000 Euro cam cât ar cheltui pe seară cu concubina sa în Maldive. În rest averea lui este intactă. Cea mai de notorietate sursă a averii este legată de contractele publice câștigate de compania Tel Drum în valoare de cel puțin 500 milioane de Euro.

Decizia de azi de îngropare a dosarului 10 august este o dedicație din partea unor speciali către alți speciali. Mă refer la specialii aceia care își iau salarii și sporuri babane și sunt condamnați la pensii speciale la fel de babane după ce ies forțat la pensie la 45 de ani.

Cine sunt acești speciali? Numai unul și unul care acționează ca în vorba populară: o mână spală pe alta și ambele obrazul. Judecătorii au dat o asemenea sentință revoltătoare iar procurorii s-au făcut că n-ar fi de acord cu ea după ce anul trecut vroiau să închidă dosarul cu ambele mâini. A ieșit ceva zarvă publică și s-au potolit temporar.

Beneficiarii deciziei de azi sunt și ei niște speciali: jandarmii și șefii lor care au ascultat ordine eminamente politice de represiune a susținătorilor adversarilor politici ai guvernului de la vremea respectivă. Nici ministrul de interne, Carmen Dan, și nici alți funcționari de prin ministerul de interne nu vor mai avea emoții legat de acest dosar.

Și deasupra tuturor, Liviu Dragnea despre care se zvonea la vremea respectivă că a coordonat personal reprimarea brutală din 10 august nu va da socoteală că a bătut a la Lukașenko mii de protestatari.

Protestele de la vremea respectivă au fost mană cerească pentru cele două partide care susțin actualul guvern Câțu. Liberalii s-au aciuat și ei dar cei care au călărit cu adevărat aceste proteste și le-au stors de fiecare miligram de notorietate au fost membrii și simpatizanții USRPLUS.

În urma notorietății dobândite după participarea la aceste proteste mulți dintre ei au fost aleși în Parlamentul României, în cel European, au primit funcții grase în guvern etc

Deși decizia infamă de azi e extrem de proaspătă nu văd revoltă consistentă semn că poate a meritat tranzacția într-un final: un pulan pe spinare, câteva luni de gălăgie și nervi plus înghețat în piață contra unei sinecuri în instituțiile de stat românești și autohtone.

Amenințări cu CEDO poate să facă și Patrocle care a încasat, la rândul lui, un pulan de la jandarmii lui Dragnea.

Ce te faci cu cei care au încasat pulane de la jandarmi dar n-au avut norocul să prindă loc pe listele vreunul partid care să-i propulseze în funcții bine remunerate? Îi trecem la victime colaterale?

Am așteptat cu interes și preocupare reacția lui Stelian Ion, ministru al Justiției din partea USRPLUS. A fost una anemică, de ONGist supărat pe viață și nicidecum de oficial guvernamental care stă cu hidra la masă și vede cum își face de cap nestingherită.

A bătut atâta din piciorușe să ajungă parlamentar, ministru al justiției ca să aibă un discurs de ONG ist urlător la lună.

Protestele din 10 august, nu și cele dinainte sau de după, m-au prins prin țară dar revolta mea față de intervenția brutală a Jandarmeriei a fost extrem de mare.

Reacția anemică a sociețății față de această decizie a Justiției arată, încă o dată, sentimentul general de băltire cu voie de la stăpânire. Oricât de nedreaptă ți se pare o decizie n-ai ce să faci și pe deasupra mai ești împovărat de lehamite, probleme personale mai apăsătoare, rate la bancă și șefi părăsiți de amante dar și ceva frică ponderată etc

Așa că mai bine te împaci cu decizia instanței de ieri și îți vezi mai departe de drum și poate te mai gândești de două ori înainte să mai ieși în piață să protestezi. Mai ales că e și pandemie și adunările publice teoretic sunt interzise.

Leave Your Comments