Ce vor păpușarii antivacciniștilor din politică și din presă

PIN

Stelian Negrea

Protestele împotrivă măsurilor de control a pandemiei cu virusul chinezesc s-au lăsat cu violențe aseară însă sunt încă în zodia unui monstru fără cap și fără picioare care nu știe încotro se îndreaptă.

Este evident că organizatorii la vedere ai protestelor sunt simpatizanții, membrii și conducerea partidului extremist AUR actuali sau foști. George Simion și alți lideri cu trecut sulfuros ai acestui partid cu evidente simpatii legionaroide și antisemite vor să călărească valul de nemulțumire populară iscat de măsurile restrictive pentru control pandemiei.

În mod ipocrit și caraghios toți acești lideri care provin dintr-un partid care nu iubește libertatea deloc prin ideologia, pe care o rumegă la nivel public și prin liderii pe care-i promovează – cum sunt parlamentarul torționar de la Revoluție sau alți lideri acuzați de proxenetism etc- invocă tocmai libertatea pentru a ieși în stradă.

De la Simion până la, deja, eterna Șoșoacă toți acești politicieni apăruți de nicăieri folosesc cele mai abracadabrante explicații și motivații pentru a-și promova cele mai halucinante teorii ale conspirației. Or fi găsit un filon din populație care este dispus să le înghită gogoșile pe care le molfăie zilnic.

Dar ce voi ei cu ațâțarea acestor proteste în stradă? Să se legitimeze în fața electoratului în oglindă cu protestele anti PSD care a atacat ani la rândul legile Justiției? Să ocupe simbolic locuri sacre ale acelor proteste cum a devenit Piața Victoria? Să dărâme guvernul Câțu uitând totuși că următoarele alegeri sunt de abia peste aproape 4 ani?

Că dincolo de televiziunile de casă ale PSD-ului, care le rumegă seară de seară în prime time teoriile conspirației, sunt departe de a cuceri strada care-i privește mai degrabă ca niște mahalagii impostori și violenți.

Este evident că există o nemulțumire și o oboseală a populației legată de pandemia cu virusul chinezesc însă majoritatea covârșitoare a populației suportă în tăcere noi și noi măsuri restrictive impuse de un guvern ezitant și de un ministru al sănătății prins fără mască pe culoarele Parlamentului.

Caraghioase sunt și încercările pionierești ale membrilor partidelor care susțin cabinetul Câțu dar în special a celor din USR+ de a ieși din încercuirea simbolică: acum voi sunteți la guvernare și sunteți contestați gălăgios.

Doar niște icnete stinse și proclamarea unor prințipuri sforăitoare dublate de o aroganță stupidă a unora de tipul lui Andrei Caramitru care îi ia peste picior pe unii protestatari din cauza educației lor precare.

Ce-i drept mulți români nu au avut oportunitatea rară de a studia afară pe banii lui papa sau mama, care au avut diverse legături cu fosta Securitate sau au reușit miraculos să strângă averi consistente imediat după Revoluție bazându-se pe conexiunile pe care și le-au făcut înainte de 89. E plin USR+ de astfel de pionieri ai foștilor securiști și nomenclaturiști iar Caramitru are tiparul unuia dintre aceștia.

Poate mulți dintre protestatarii de ieri lipsiți de șansa lui Caramitru, Barna, Vlad Voiculescu etc au fost nevoiți să se ducă la muncă sau furat prin Europa sau stau încă la mama și la tata pentru că nu-și permit din veniturile actuale să plătească o rată lunară la un apartament la marginea orașului.

Mai degrabă lipsa lor de educație sau faptul că sar în brațele unor friptangii și oportuniști ca Simion, Șoșoacă cu stafia PSD-ului în spate pot fi imputate tocmai eșecului părinților lui Caramitru, Barna, Vlad Voiculescu etc care, la butoane fiind, s-au îngrijit doar de viitorul beizadelelor lor.

Protestatarii de zilele acestea și-au găsit un aliat într-o parte consistentă a mass-media și în special la televiziunile a doi moguli de presă: Voiculescu Dan și Sebastian Ghiță, acuzați în zeci de dosare de corupție și cu evidente simpatii și susținere la vedere a PSD-ului.

Dincolo de rating, cele două televiziuni rivale prestează pentru fostul partid de guvernământ căruia îi luau aprig apărarea la protestele celebre din 10 august pe care protestatarii de aseară încearcă să-i copieze fără succes. Ziargii de aici mai au și un meci personal, vor să-și creeze propiul 10 august în care să-și poată oglindi propria vanitate.

Chiar astăzi, șeful PSD , Marcel Ciolacu, a ieșit la rampă și ne-a zis despre acești protestatari că au perfectă dreptate și că nemulțumirile lor sunt reale.

Era și păcat să nu-și dea arama pe față Ciolacu că doar nu am uitat de întâlnirea de taină dintre George Simion și eminența cenușie a PSD, Vasile Dâncu, imediat a doua zi de după alegerile parlamentare de anul trecut în care chipurile au discutat despre un sondaj de opinie când toate speculații mergeau către întărirea relației dintre cele două partide.

Acum că am văzut actorii, cele două partide de opoziție, și televiziunile lor de casă te întrebi de ce acum? Ce le iese? Care-s calculele? Nu cred să aibă altele decât să pună presiune pe guvern și cam atât, sperând, în continuare, că lumea va uita și mai abitir de brandul PSD, de Dragnea și de restul găștii care s-a ascuns sub fustele lui Rafila. Că doar nu și-o dori PSD și AUR să intre la guvernare dărâmând Cabinetul Câțu.

E o stare de nemulțumire reală, sunt gafe guvernamentale, noi de ce să nu profităm chiar dacă nu ne iese mare lucru.

Leave Your Comments