Efecte colaterale: mafia gunoaielor i-a adus doamnei Armand un nou mandat la șefia de sector a USR

PIN

La sfârșitul săptămânii trecute într-un anonimat suspect au fost alegeri la șefia USR Sector 1. Au candidat, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, și europarlamentarul Dragoș Pâslaru. Doamna Armand a câștigat la mustață.

Înaintea acestor alegeri, pe care atât domnia sa cât și toată lumea dar mai ales susținătorii domniei sale, s-au chinuit să nu le facă publice în nici un fel, doamna Armand a dus un extrem de mediatizat război cu mafia gunoaielor.

O bătălie în primul rând mediatică cu compania Romprest deținută de o serie de investitori controversați care a reușit performanța inegalabilă de a încheia prin 2008 un contract de delegare de gestiune a deșeurilor și salubrizare pe 25 de ani cu Primăria sectorului 1 la o valoare amețitoare: 450 milioane Euro.

Totul sub privirea vigilent adormită a DNA căruia i-a trecut pe sub nas cel mai mare contract încheiat vreodată de o autoritate locală din România.

Inclestarea dintre primar și compania de salubritate produce mizerie

Nici că putea să pice mai bine tăvăleala mediatică cu mafia guanoaielor pentru primarul sectorului 1 decât în preajma alegerilor pentru șefia USR Sector 1.

Înainte de alegerile de sâmbăta trecută pentru șefia USR Sector 1, doamna Armand era prezentă zilnic la televizor în lupta cu mafia gunoaielor. Se zvărcolea în fața camerelor de luat vederi: ba că contractul este total dezavantajos, ba că nu există fizic, ba că este nul, ba că este de nu știu câte ori mai scump decât în alte zone ale țării, ba că vreo o nouă stare de alertă care să îi permită să facă rapid o nouă licitație pentru selectarea unui nou operator de salubritate etc

Niciodată dar absolut niciodată nu a menționat înainte să câștige alegerile de posibilitatea rezilierii. Singura modalitate de a începe o luptă juridică reală pe care să o și cîștigi este aceasta: să propui rezilierea contractului.

Și să o propui Consiliului Local al Sectorului 1 unde domnia sa nu are o majoritate pentru că acest contract este de competența exclusivă a acestui organism al primăriei sectorului 1. Și nicidecum în sarcina domniei sale. Consiliul Local este Parlamentul Sectorului 1 iar domnia sa șeful Executivului.

Nici acest lucru nu a fost lăsat să transpire către publicul căruia i se adresa în nici una din comunicările domniei sale de dinainte de a fi aleasă. În toată această perioadă domnia sa era singura care se lupta. Fără să aibă evident nici un fel de interes politic, cum ar fi de exemplu să arate membrilor USR Sector 1 că este în centrul atenției și că merită un nou mandat la șefia celei mai importante organizații de sector.

Doamna Clotilde o are ca avocată la Sectorul 1 pe doamna Georgiana Trandafir care a fost transferată din echipa fostului primar PSD al Constanței, Decebal Făgădău, căruia i-a câștigat un diferend juridic tot cu o firmă de salubritate: Polaris M Holding Constanța.

Doamna Trandafir a devenit și o susținătoare înfocată a omului politic Clotilde Armand pe care o laudă în nenumărate postări pe rețelele de socializare.

Poate din aceste motive, fiindu-i întunecată mintea de convingeri politice, nu a reușit să o sfătuiasca din prima pe doamna Armand care este soluția juridică cea mai corectă: solicitarea rezilierii cu toate consecințele legale care decurg de aici. De la o posibilă perioadă suspendată în care nimeni nu mai strânge gunoiul din sectorul 1 până la daune materiale posibil a fi câștigate în instanță de Romprest etc

Așa că doamna Armand a anunțat de abia ieri la două zile după ce a câștgat din nou șefia USR Sector 1 că va propune Consiliului Local al Sectorului 1 rezilierea contractului cu Romprest. Până atunci nu se afla pe rolul instanțelor de judecată o asemenea acțiune deși domnia sa este la cârma sectorului 1 din iunie 2020.

De situația contractului cu Romprest știa foarte bine de pe vremea când era simplu consilier local la Sectorul 1 pe vremea când primar era Tudorache de la PSD care intrase, la rândul lui, în coliziune cu Romprest. Poate din cu totul alte motive.

Doamna Armand a avut nenumărate luări de poziție pe tema contractului cu Romprest. Ce-i drept extrem de rapide, de maxim 10 minute după care părăsea ședința în trombă.

Nu era vreo noutate, nu mai era nevoie de scandal mediatic timp de aproape un an de zile, cu opriri și reluări a colectării gunoiului din sector și cu tot taraful mediatic care a însoțit lupta domniei sale cu mafia gunoaielor.

Nu mă îndoiesc că toată speculația legată de numele noului operator, ce cred că e întreținută de Romprest pentru a o discredita pe doamna Armand, este mincinoasă și că licitație pentru desemnarea noului operator de salubritate nu va aduce în prim plan vreo companie franceză care să fi fost și generoasă în alegeri cu primarul sectorului 1 sau măcar cu partidul din care face parte.

Leave Your Comments