Insectarul trădătorilor. Când poporul trage hăis și o parte a elitei cea

PIN

Stelian Negrea

Un studiu proaspăt arată că încrederea românilor în NATO, în Occident și în valorile acestuia este la cote uriașe, covârșitor mai mari de când dictatorul Vladimir Putin și-a reînceput agresiunea împotriva Ucrainei prin care urmărește direct să atenteze inclusiv la securitatea României.

În ciuda acestor evidențe clare există totuși într-o parte consistentă a mass-media, a politicii autohtone și a unei zone nevăzute dar simțite din structurile de forță ale statului român o împotrivire evidentă șo fățisă împotriva atitudinii pro occidentale evidente a majorității covârșitoare a românilor.

Cum e posibil așa ceva?

Conform unui studiu de opinie al INSCOP 77% din români zic că direcția României e Vestul față de doar 10% cu Estul adică Rusia și China, că 75% sunt de acord cu prezența bazelor americane și NATO în România și că 76% spun că România nu trebuie să iasă din NATO. (https://www.g4media.ro/sondaj-increderea-romanilor-in-nato-ue-si-sua-a-crescut-masiv-sustinere-pentru-bazele-militare-americane-in-romania-biden-e-liderul-global-cu-cea-mai-mare-incredere-putin-popular-in-randul-tin.html?fbclid=IwAR20XP0Aq0fDDer56ry8jRMjiNcnQ68mck_ODU4ZvAakDs_xSMYIYnEb7Qw).

E ceva fără echivoc, e ceva ce nu poate fi contestat, e ceva limpede ca lumina zilei. N-ai ce să mai pui la îndoială, e o e realitate factuală de neclintit. Trei sferturi dintre români sunt pro americani, pro NATO, pro vestici în proporții covârșitoare.

Sondajul mai susține că Putin, cu toate giumbușlucurile lui mediatice unde nu sunt incluse nici una din crimele care l-au adus și îl mențin la putere, e foarte popular în rândul tinerilor pe rețeaua de socializare chineză, TikTok.

Și în ciuda evidențelor din sondajul INSCOP totuși o parte consistentă a mass-media, în special televiziunile de știri dar și în mediul on-line, desfășoară o campanie susținută fățiș sau indirect, în cel mai bun caz cu așa zise sofisticăreli puerile, anti americană, anti NATO, anti occidentală și vădit pro rusească și filo chinezească.

Pentru cine lucrează totuși aceste instituții media al căror vârf de lance este România TV – nu e nicidecum singurul –  deținută prin interpuși de fost deputat PSD, Sebastian Ghiță, și cum de manipulări și dezinformări grosonale sunt la ordinea zilei pe acest canal tv?

Întrebarea simplă este de ce participă așa zișii jurnaliști de la aceste canale tv la ample campanii de dezinformare și inducere a fricii și panicii în rândul românilor, de răspândire a unor minciuni grosonale care încalcă toate dar absolut toate normele deontologice ale profesiei de jurnalist.

Dar această halcă din mass-media dar și foarte mult de pe rețelele de socializare  nu e singură. E o ironie a sorții faptul că aceste rețele de socializare născute de economia unor democrații libere să fie siluite de o mână de manipulatori de profesie tocmai pentru a dărâma democrația plăpândă a României și nu numai.

Mai e o parte consistentă a politicii din care, culmea, se remarcă un partid de opoziție, AUR, cu ai săi lideri extremiști, xenofobi și antisemiți.

E adevărat că șeful AUR, George Simion, care-și face veacul pe la România TV este unul din amicii chiar ai lui Sebastian Ghiță, patronul din umbră al acesui post tv, fost șef de partid pro-rusesc, România Unită (o calchiere de denumire după partidul lui Putin, Rusia Unită) și refugiat în Serbia unde se ascunde pentru a nu fi tras la răspundere de justiția românească care-l anchetează în mai multe dosare de corupție.

Discursul și acțiunile celor de la AUR sunt toate parcă făcute să-l mulțumească pe Putin și agenda lui de a băga frica în oasele românilor și europenilor. De altfel, nu puțini lideri ai acestui partid și-au declarat public admirația față de Putin și regimul lui dictatorial.

Simion nu e singur, și-a strâns o oaste de interlopi și bătăuși dar și cațe gen senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă sau bărbați în sutană cum este antivaccinistul Teodosie.

Simion este cel de la suprafață, cel mai gălăgios însă o serie de alți politicieni acționează mai subtil împotriva dorinței românilor care își doresc în proporție de 75% să urmeze parcusul occidental, pro american, să aibă mai multe trupe NATO pentru a se apăra în fața agresiunii rusești etc

Iar acum ajungem la cea de-a treia piesă a puzzle-ului: structurile de forță ale statului român de la servicii secrete până la justiție fără acordul tacit al cărora nici o parte consistentă a mass-media și nici o mână de agitatori gălăgioși nu ar avea nici un fel de putere.

Cum se face că aceste structuri, sau o parte a lor, care acționează din interior sau din exterior, plătite din taxele și impozitele smulse celor 75% dintre români care vor cu SUA, cu Occidentul și cu NATO să pară că lucrează împotriva intereselor românilor care-i plătesc și pe care prin lege trebuie să-i servească?

Oare cum s-o vedea în cancelariile partenerilor noștri dar și în cele ale inamicilor noștri această antiteză stridentă: trei sferturi dintre români trag hăis cu Occidentul și NATO și o elită trădătoare din mass-media, politică și structurile de forță trage cea, în totalmente contradicție cu interesele românilor pe care, sanchi, îi reprezintă?

Leave Your Comments