Șoșoacă. Un Vadim incult cu fustă împotriva căruia trebuie să te vaccinezi

PIN

Stelian Negrea

Diana Șoșoacă e pe toate gardurile, pe toate televiziunile, urlând, icnind, dând din coate. Dacă urlă în permanență pe toate dar absolut toate temele sensibile e absolut imposibil să nu-i pese, să mintă, să mimeze interesul. Asta e logica simplă din spatele aceste agresiuni politico-mediatice cu care românii sunt bombardați zi de zi, seară de seară de o fostă avocată de divorțuri unde cu siguranță că a deprins stilul de mahala.

Diana Șășoacă, fostul senator AUR, partidul plin de extemiști admiratori de legionari, dar care se revendică drept conservatori, este într-o ofensivă deșănțată călărind practic orice eveniment tragic. Șoșoacă e prezentă la spitalul unde s-a petrecut un eveniment tragic, la minerii care sunt în grevă.

Șoșoacă e antivaccinista de serviciu, avocata lui ÎPS Teodosie, prelatul despre care se vorbește de ani de zile că ar fi unul dintre cei mai influenți agenți de influență ai Moscovei.

Nu vă feriți de Șoșoacă. Vaccinați-vă împtriva ei

Se îmbrâncește, interpretează legea după cum îi convine, amenință, gesticulează, aducându-ne aminte de un alt mare gargaragiu gălăgios: Corneliu Vadim Tudor, fostul lider al PRM. Șoșoacă e copia lui fidelă dar cu fustă și cu mai puține cărți citite.

Scopul lui Șoșoacă este să șocheze, să spună atâtea tâmpenii pe minut încât să nu mai ții pasul cu ea și să te lași scârbit pe spate.

Peste tot unde se duce Șoșoacă are, pe lângă un bodyguard, bătăuș de femei în timpul liber, camere de luat vederi. De la aproape toate televiziunile dar mai ales de la una: România TV al cărui patron din umbră, Sebastian Ghiță, și-a înființat în urmă cu câțiva ani un partid patriotard după tiparul lui Putin din Rusia: Partidul România Unita unde-l și invitase chiar pe fostul șef al lui Șoșoacă, George Simion.

Televiziunile de știri dar și cele generaliste trec printr-o periadă economică dificile. Să aloci aproape zilnic o echipă pentru Diana Șoșoacă poate fi interpretat în mai multe feluri: faci orice pentru audiență sau ai un interes anume ca Șoșoacă, dată afară din partid, să adune cât mai multă notorietate pentru a-și forma un nou partid.

Despre calitatea audienței nu l-o interesa în vreun fel pe Sebastian Ghiță ai cărui angajați de la România TV au sondat cele mai întunecate cotloane ale sufletului românului pentru a-i livra cele mai grotești și neverificate, ba chiar inventate și exagerate subiecte. Și astfel l-au îngenuncheat pe regele de până atunci, Mihai Gâdea și compania care încearcă o revenire la vârful audiențelor în parteneriat cu CNN.

Pe de altă parte stilul de abordare al lui Șoșoacă se potrivește de minune golănelii cu microfon practicate de România Tv: platouaș cu invitați care-și exprimă opiniile oricât de neverificate, stridente și șocante așezați pe un scaun la un pupitru cu un microfon ținut strâmb în mână.

Nu știi cine pe cine exploatează: Șoșoacă pe România TV sau invers. Văzând audiențele, nici celelalte televiziuni nu se lasă mai prejos și Gâdea încearcă bătălii epice în studio: Șoșoacă versus Târziu, un oponent de-al acesteia în fostul partid.

Văzând toate acestea, ai un grețos deja-vu: Vadim Tudor în studiourile OTV al lui Dan Diaconescu.

Șoșoacă nu face numai audiență așa cum se vede pe cifrele companiei care măsoară audiențele ci ar fi și pe val, adică ar sta bine în sondaje, așa cum ne spune eminența cenușie a PSD, sociologul Vasile Dâncu. E același Vasile Dâncu care se întâlnea, a doua zi după alegerile parlamentare de anul trecut, în sediul IRES, institutul de sondare a opiniei publice pe care, chipurile, nu-l mai controlează, pentru a discuta despre….sondajele din campania electorală.

Ce-i de făcut cu Diana Șoșoacă? Nu prea sunt fanul clicii de telectuali zdrobiți de însingurarea din biblioteci care dau comunicate ultimative împotriva AUR, deci și a lui Șoșoacă. Să nu vă aliați cu ei, să-i izolăm etc.

Dacă erau atât de buni telectuali poate nu se forma pătura aceasta socială care o venerează pe Șoșoacă în ciuda tuturor minciunilor pe care le toarnă zilnic.

Dacă erau atât de buni ar fi trebuit măcar să avertizeze că AUR ar urma să intre în Parlament cu ditamai 9 puncte procentuale.

Dar n-au fost, și acum își semnalizează virtuțile prin comunicate de interzicere a unor monștri pe care n-au fost în stare să-i combată de nici un fel.

Ca simplu votant n-ai decât să te uiți în gura acesteia și să te amăgești cu soluții minune. Îți poate servi să supraviețuiești mai bine de la o chenzină la alta. În fond n-ar fi prima minciună pe care o lași să te învăluie. Și cu siguranță nici ultima.

Dacă ai fi competitor politic care activează pe aceeași piață ca Șoșoacă nici aici nu cred că ar fi prea multe de făcut. Dacă ești la guvernare trebuie să-ți faci cât mai bine treaba iar atunci când vine o tragedie peste tine și te trezești și cu Șoșoacă la poartă gândește-te că o nenorocire nu vine niciodată singură.

Dacă ai fi competitor politic al lui Șoșoacă dar din opoziție cred că ai putea avea mai multe probleme pentru că te intersectezi mai mult cu aceasta și împărțiți un electorat oarecum similar și atunci ai încerca, cum face Vasile Dâncu, să lansezi tot felul de scernarii, ipoteze, informații pe piață.

Cât despre televiziuni, care aleargă în fiecare zi după audiență care le aduce mai departe venituri care le asigură supraviețuirea, aici nici CNA-ul, care oricum acționează tardiv și extrem de limitat, nu poate face mare lucru.

Trăim într-o democrație unde sub pulpana libertății de exprimare mulți ticăloși, ce pozează în îngeri,  își fac de cap. Soluția nu e să-i interzici ci să vaccinezi populația astfel încât să nu mai creadă că orice zboară se mănâncă.

Așa devin alegătorii votanți respectabili văzând răul, râzând de el cu gura până la urechi și înecându-l în anonimat.

Leave Your Comments